06 Tokyo Skytree

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä mahtava torni sijaitsee Asakusassa, Pohjois-Tokiossa ja on huimat 634 m korkea ja herättää kyllä pientä kunnioitusta, kun sen juurella seisoo. Se on maailman toiseksi korkein rakennus. Ykkösenä on Burj Khalifa Dubaissa (828 m).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla oli vapaapäivä tiistaina joten pääsin käymään hieman Tokiossa seikkailulla. Kävin ensin Uenon museoissa ja koska Asakusa on ihan lähellä, ajattelin poiketa siellä. Mutta kun pääsin Asakusaan, niin havaitsin tämän huiman rakennuksen ja päätinkin käydä siellä keskustan sijasta. Kävelin metroasemalta tornin luo, matka ei ollut kovinkaan pitkä, ehkä vartin kävely. Bussillakin sinne pääsee ja illalla palasinkin sieltä shuttle bussilla takaisin asemalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkan varrella jos jonkinmoista rakennusta… Asakusassa on hauska tunnelma ja muutenkin Tokion kaupungin osat ovat mielestäni hyvin omaleimaisia ja niissä on omat tunnelmansa ja tyylinsä. Asakusaa sanoisin hieman alakulttuurin edustajaksi, jossa japanilaisuus näkyy vahvasti ostoskaduilla, mutta myös perinteet, sillä Asakusasta löytyy Senso-ji -pyhäkköalue.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lipun hinta on korkea, noin 16€ alemmalle tasanteelle. Jos halusi vielä ylemmäs, piti ostaa lisäksi 8€ hintainen lipun. Alempi tasanne oli selvästi suositumpi sillä ihmiset olivat pakkautuneet sinne, ylempi tasanne oli miellyttävän rauhallinen ja pidinkin enemmän sen designista.

Jos ei halua käydä itse tornissa, löytyy alakerrasta kiinnostava ostoskeskus ja paljon ravintoloita. Ilmeisesti siellä on myös huvipuisto, josta en osaa kylläkään sanoa mitään, kun en käynyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ylätasanteen design oli kuin avaruussukkulasta. Pidin paljon. Illalla torni valaistaan sinisellä tai violetilla. Minun vieraillessani tornissa se oli sininen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Japanissa pimeys iskee aika yllättäen, noin kello 18.30. Todella erilaista verrattuna Suomen kesään ja valkoisiin öihin. Täällä kuitenkin kaupungin valot loistavat voimakkaasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuo oranssi torni horisontissa on Tokyo Tower, jossa olen myös käynyt kerran. Se muistuttaa Pariisin Eiffel tornia. Itse pidän hieman enemmän Skytreestä, koska tämä on korkeampi ja alakerta on kiinnostavampi. Lisäksi Asakusassa olisi ollut paljon nähtävää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mahtava lasikattoinen hissi ylempään kerrokseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tietenkin lasilattia! Aina näistä torneista löytyy sellainenkin. Ei heikkohermoisille XD Mutta ei hätää, ei siitä kohdasta ole pakko kävellä. Muutenkin tornin arkkitehtuuri on oikein hyvää, sillä en yläilmoissa tunne huojumista, toisin kuin Eiffel tornissa tuntui hieman huojunta sekä Tokyo Towerissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alakerran ihmiset jonottavat hisseille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hissien upeat koristelut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alakerran ostarin värikkäät liikkeet. Paljon manga- ja animehahmoja, joita en kylläkään tunne kovin hyvin. Joitakin tunnistin, kuten Dragon Ball Z:n ja Sailor Moonin. Oli siellä pieni Muumi-kauppakin. Lopuksi nälkiintyneenä söin suolaisen sijasta jäätelön, sillä asuntolassani on vuokraan kuuluva ruokala, jonne palasin syömään. Aion vielä palata Asakusan kaduille ja haluan vierailla Senso-ji -pyhäköllä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jätä kommentti