05 Hakone ja Onsen!

H30H23

Kauan odotettu matka tuli tehtyä Hakone nimiseen kaupunkiin, muutama viikko sitten. Viimeisimmästä blogi -julkaisusta on hieman aikaa, sillä koulussa on ollut paljon tekemistä, sen lisäksi olemme tyttöjen kanssa matkustelleet parissa kiinnostavassa paikassa vapaa-ajalla.  Matkakumppaneinani jälleen olivat luottoseuralaiseni: Iines ja Laura. Hakone on kuuluisa onsen – kylpylöistään sekä Ashi-järvestä. Näimme siellä myös Fuji – vuoren huipun.

H12H8H16H13

Hakonen maisemat ovat henkeäsalpaavat, puiden värikirjo on jotakin, mitä jokaisen tulisi saada nähdä, lisäksi nenälläni oli väriä vahvistavat aurinkolasit omilla vahvuuksillani, hieman väriterapiaa. Japanissa oli vielä tuolloin vielä sakura -aika.

H11H7H10H9H22H19H18

Hakonessa voi käyttää busseissa sitä samaista Pasmo – bussikorttia, josta aiemmassa artikkelissani olen kertonut. Bussi menee korkealle mutkaista vuoristoreittiä pitkin. Bussikuskin kyydissä oli kuitenkin turvaisan oloista. Ei siinä oikein voi muuta kuin istua rauhassa ja nauttia maisemista.

H27H1

SAKURA – pehmistä (eli kirsikkaa)

H2H5H6

Otimme risteilyalusreissun Ashi – järvelle, josta kuulemma näkyy Fuji parhaiten, mutta yhtä hyvin sen rannaltakin olisi nähnyt. En kuitenkaan sanoisi risteilyä turhaksi, sillä alus oli upea. Lisäksi järveltä käsin näki rannoilla sijaitsevia hienoja hotelleja, jotka olivat kuin suoraan Ghibli – elokuvista. Kunnollista valokuvaa Fujista oli kuitenkin vaikea saada. Ilmasto oli hyvin sumuinen, mutta näin suomalaiselle oikein miellyttävä lämpötila.

H26H4H3H14H17H15

Löysimme itsemme seikkailemasta observatorion luota, sieltä oli hulppeat näkymät puutarhaan sekä Fujille päin.

H20.1H20H24H25

Illan kruunasi kauan odotettu kylpylä hetki Yuryo onsenissa. Voin suositella, halusimme jotakin luonnollista, sekä sellaista, mistä löytyy sisä-, että ulkoaltaita. Hinta tänne oli noin 10 – 15 €, eli ei ollenkaan paha. Oma pyyhe kannattaa olla, ellei halua ostaa uutta. Uimapukua ei käytetä. Shampoot ja saippuat ovat kaikkien käytettävissä ja ne olivat hyvälaatuisia, tosin omiakin voi halutessaan käyttää.

Tässä onsenissa oli osastot erikseen miehille ja naisille, ja alasti siellä mentiin. Altaiden lämpötila oli jotain 41c. Löytyi sieltä saunakin, tosin hieman erilainen kuin Suomessa. Lämmintä sielläkin oli, noin 85c. Ja tyypit katseliva lauteilla (tai lattialla) istuessaan TV:tä, mikä oli vitriinin takana. Hieman erilaista…

Kylpemisen jälkeen söimme japanilaista ruokaa onsenin yhteydessä olevassa ravintolassa. Ihan perushyvää ruokaa. Pöydän keskellä oli grillauspiste, mutta meidän ateriat oli kyllä valmistettu keittiössä.

H28H29

Kaiken kaikkiaan huippukokemus. Voin hyvin uskoa onsenin paljon puhuttuihin terveysvaikutuksiin. Tunne oli vähän kuin saunan jälkeinen, mutta ei niin kuumottava; puhdas, raukea ja kokonaisvaltainen lämpö tuli kehoon. Toimii.

H21

Jätä kommentti